S tekmo v Vojniku smo zaključili letošnjo Vzhodno ligo, kjer smo imeli kar 17 predstavnikov - več kot kadarkoli prej! Znova je blestel Martin Grešak, ki si je priplezal BRONASTO MEDALJO med kadeti v absolutni konkurenci ter se s tem zavihtel tudi na 3. MESTO V SKUPNEM SEŠTEVKU in dokazal, da je trenutno eden najboljših plezalcev do 16 let v vzhodni Sloveniji. Letos je bil več kot odličen; kljub temu da je imel med sezono manjšo operacijo, zaradi katere je 14 dni praktično miroval, en mesec sploh ni treniral in celo izpustil tekmo v Slovenski Bistrici, je potem znova zagrabil in z vsake tekme domov prinesel medaljo, in sicer 1x zlato, 1x srebrno in 2x bronasto, na koncu pa še skupno bronast pokal. Bravo, Martin! ???

Poleg njega so se v Vojniku borili še kadetinja Sara Bohorč, ki je bila 5. absolutno, starejši ciciban Tit Zeme, 6. mesto v B-skupini, mlajši deček Dejan Kolšek, 9. mesto v B-skupini, mlajša deklica Nadja Marot, 13. mesto v B-skupini, starejši ciciban Enej Romih, 16. mesto v B-skupini ter starejše cicibanke Blažka Kopina Medjić, 19. mesto v B-skupini, Ema Lesjak, 27. mesto v B-skupini, Zoja Škorjanc in Tia Božič, obe 30. mesto v B-skupini. Za skupni seštevek so šteli štirje najboljši rezultati; Sara je bila absolutno 5. (1. v B-skupini), Tit je zasedel 5. mesto (B-skupina), Nadja je bila 13. (B-skupina), ostali naši plezalci pa so tekmovali na manj kot štirih tekmah, zato njihove skupne uvrstitve niso realne.

Ne smemo pa pozabiti na naše najmlajše, ki so v nedeljo v tekmovalnih kategorijah pridobivali nove izkušnje in se spopadali z različnimi smermi: Klara Kovač, Taja Dacar, Nika Snoj, Tara Kmet, Tinkara Kopina Medjić, Maša Žibert in Jan Padežnik.

Čestitke vsem - še posebej seveda Martinu, ki nam je priplezal skupen pokal; čestitke tistim, ki ste letos prebili led in se prvič pomerili na tekmah ali pa ste postavili svoj najboljši rezultat, pa tudi vsem, ki rezultatsko mogoče niste tako izstopali, kljub temu pa ste uživali, pokazali izjemno lepo plezanje, dosegli osebni napredek ali pa celo leto močno delali, da ste odpravili svoje napake in pomanjkljivosti, ki so vam še lani povzročale ogromno preglavic. Super ste bili! :)